Ismerd meg a Ronald Házat!

A Ronald McDonald Házak kezdeményezés több évtizeddel ezelőtt indult Amerikából, és azóta minden évben milliók számára nyújt segítséget világszerte.  
Az alapítvány célja, hogy otthoni körülményeket biztosítson azoknak a családoknak, akiknek gyermekei elhúzódó kórházi kezelésen esnek át, messze az otthonuktól.  
A Ronald McDonald Házak a világ számos pontján megtalálhatók, és térítésmentes szállást kínálnak a rászorulóknak. Az alapítvány missziója, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassák a családtagokat, ezzel is segítve a felépülésüket.  
Budapesten és Miskolcon apartman házakat hoztak létre, ahol a bentlakó családok szinte ugyanúgy élhetnek, mint otthon. A beteg gyerekek együtt lehetnek családtagjaikkal, a közös nappaliban pedig játszhatnak más gyerekekkel.  
Bár a kicsik a nap nagy részét a kórházban töltik, családjuk közelsége segíti őket abban, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait.  
Az alapítvány tevékenysége hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek és családjaik számára a nehéz időszakokban is megmaradjon a szeretet és az összetartozás érzése.